Ev Hanımlarına İnternetten Satışta Vergi Muafiyeti Var

Ev Hanımlarına İnternetten Satışta Vergi Muafiyeti Var  Görsel

29 Nisan 2020

Ev Hanımlarına İnternetten Satışta Vergi Muafiyeti 

Bildiğiniz üzere, son bir kaç aydır dünya üzerinde tüm gündemi mesgul eden Covid 19 pandemisi sebebiyle neredeyse tüm vaktimizi hepimiz evlerimizde geçirmeye başladık. Pek hoşnut olmasak da kendimizi koruyabilmemizin birinci yolu olan sosyal izolasyon sebebiyle; işimiz, evimiz, sosyalleşme isteğimiz hep aynı alan üzerinde kısıtlanıyor.

Hazır online ticaret pazarı da ekstra bir ivme kazanmışken; bütçeye nasıl katkı sağlarım diye düşünen ev hanımları için bir bilgilendirme / öneri yazısı kaleme almak istedik.

Ekonomide hareket oluşması amacıyla çeşitli sektörlere vergi muafiyeti getiren torba yasa geçtiğimiz yıl Meclis’ten geçmişti. Evden e-ticaret yapanlara vergi muafiyeti getiren madde de bu kapsamda yasalaştı. Yasadan önce, e-ticaret yoluyla yapılan satışlarda evden üretim sağlayanlar e-ticarette vergiden muaf olamıyordu. Yeni yasa ile yıl içinde gerçekleştirilen satış tutarının yıllık asgari ücret brüt tutarını aşmaması koşulunu sağlayanlar vergiden istisna tutulacak.(Yıllık toplam 30.000 TL’ye kadar esnaf vergi  muafiyeti tanınmıştır.)

Aslına bakarsanız bahsettiğimiz konu, evde kalan, başka iş yapmayan erkek ya da kadın hiç fark etmiyor, herkesin faydalanabildiği bir muafiyettir

Evlerde Üretilen Ürünlerin İnternet ve Benzeri Elektronik Ortamlarda Satışı
7162 sayılı Kanunla yapılan değişiklikle 30/1/2019 tarihinden itibaren uygulanmak üzere, esnaf muaflığından faydalananların, evlerde imal ettikleri ürünleri,internet ve benzeri elektronik ortamlarda da satmaları halinde esnaf muaflığından faydalanmaları mümkün hale getirilmiştir.

 Bu Muaflıktan Faydalanabilmek İçin;

  • Evlerde kullanılan dikiş, nakış, mutfak robotu, ütü ve benzeri makine ve aletler hariç olmak üzere, sanayi tipi veya seri üretim yapabilen makine ve aletlerin kullanılmaması,
  • Dışarıdan işçi çalıştırılmaması, ürünlerin işyeri açmaksızın satılması.
  • Ürünlerin, ticari, zirai veya mesleki faaliyetleri dolayısıyla gelir ve kurumlar vergisi mükellefi olanların düzenledikleri kermes, festival ve panayırlarda satılmaması.
  • Ticari, zirai veya mesleki kazancı dolayısı ile gerçek usulde gelir vergisine tabi olunmaması.
  • Faaliyetin, gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine bağlılık arz edecek şekilde yapılmaması gerekmektedir.

 

Bize Ulaşın

 444 40 80 numaralı iletişim numaramız veya LimonDesk üzerinden bize taleplerinizi iletebilirsiniz.

 

Ücretsiz Tanıtım

*  Bizden haber alma sisteminden çıkmak istediğiniz zaman ise istek öneri formu aracılığı ile talebinizi iletebilirsiniz. Tarafımıza ulaşan talebiniz aynı gün içerisinde işleme alınacaktır.

GÖNDER